Atıf veri tabanlarından Amasya Üniversitesi akademik ve idari personeli yararlanabilir.
Atıf veritabanları, farklı disiplinlere ait yayınlarının bibliyografik bilgilerine (yazar adı, yayın başlığı, yayın yılı, özet vb.) ulaşılmasını mümkün kılar. Ayrıca yazarların atıf yaptıkları yayınları ve atıf yapılan yayınları gösterir, grafiksel gösterimler yapmaya olanak sağlar.
Abone Deneme İntihal Açık Erişim Atıf E-Kitap E-DergilerBookcites Atıf Dizini
AraYardım
Tür : Atıf Veritabanı
Konu :
İçerik : Bookcites Atıf Dizini Hakkında: Bookcites, Kolay arayüze ve birden fazla arama seçeneğine sahiptir. Sadece atıf değil bașlık ve yazarda da arama yapılabilmektedir. Kurumlara özel hazırlanmıș olan panelde kurumsal atıf sayısı, okuma ve indirme sayıları gibi gelișmiș istatistikler detaylı olarak sunulmaktadır.Bookcites’da;
* 350 + yayınevi bulunmaktadır.* 35.000 + Yayınevi kitabı bulunmaktadır.* 2200 + Tam metin bildiri kitabı bulunmaktadır.* 90.000 + Tam metin bildirisi bulunmaktadır.* 4 Milyon + atıf bulunmaktadır.* yayınevi , kitap ve atıf sayıları gün geçtikçe artmaktadır.Hangi özellikler mevcuttur?
Bookcites Atıf Dizini, en basit arayüzü hedefleyerek kullanıcıların atıflarını bulmasına olanak sağlayacak yardımcı araçlar sunmaktadır:
- Arama sonuçlarında yıllara göre sıralama seçeneği mevcuttur.
- Her makale için yazar, yayınevi, yıl gibi bilgiler arama sonucundan kitaba tıklanarak erişilebilir, kaynakçaları indirilebilir.
- Bulunan sonuçlar kolayca yazdırılabilir, yazdırma öncesi düzenlenebilir.
- Kurumsal kullanım sayısı ve kitap indirme sayıları istatistik raporu olarak kuruma sunulur.
- https://bookcites.com/ mobil cihaz uyumlu bir hizmettir.
Kurum dışı erişim olanakları sağlanmaktadır.
Abonelik Durumu : ABONESOBİAD (Sosyal Bilimler Atıf Dizini)
Scopus
AraYardım
Tür : Atıf veri tabanı
Konu : Mühendislik, Sanat ve Mimarlık, İşletme ve Ekonomi, İstatistik, Kütüphanecilik, Hukuk, Eğitim, Dil ve Edebiyat, Bilim ve Teknoloji, Tarih ve Arkeoloji, Turizm.
İçerik : Bibliyometrik araçlarla birlikte araştırmayı izlemeye, analiz etmeye ve görselleştirmeye yarayan; hakemli yayınlardan oluşan en büyük özet ve atıf veri tabanı olan Scopus, Sanat ve insani bilimlerin yanı sıra fen bilimleri, teknoloji, tıp ve sosyal bilimler alanında bütün dünyadan 5.000’in üzerindeki yayıncının 18.500’ün üzerindeki dergisini kapsar. Scopus %70’i 1996’dan beri yayınlanmış özetler ve oldukça geniş kaliteli web sayfaları ve patent bilgisi olmak üzere 43 milyon kayıt içerir.Bibliyografik / Atıf Kullanım Kılavuzu(TR)
Elsevier Scopus APIs
Elsevier API Genel Kullanım Rehberi
Scopus API Kullanım Alanı Ornekleri (Kurumsal arşiv vb)
Abonelik Durumu : ULAKBİM – EKUALWeb Of Science - SCI, SSCI, AHCI
AraYardım
Tür : Atıf veri tabanı
Konu : Mühendislik, Sanat ve Mimarlık, İstatistik, Felsefe ve Psikoloji, Eğitim, Bilim ve Teknoloji, Tarih ve Arkeoloji, Turizm.
İçerik : Social Sciences Citation Index (1980-günümüze): Sosyal bilimler alanındaki çalışma raporları ile makalelerin özet ve referans bilgilerini içerir. Ayrıca bu veri tabanı yazar ve makale atıf sayılarını da verir. (Bir makaleye kaç defa atıf yapıldı, makaleye nerede atıf yapıldı, makaleye kimler atıf yaptı vb.). Science Citation Index (1980-günümüze): Fen bilimleri alanındaki çalışma raporları ile makalelerin özet ve referans bilgilerini içerir. Ayrıca bu veri tabanı yazar ve makale atıf sayılarını da verir. (Bir makaleye kaç defa atıf yapıldı, makaleye nerede atıf yapıldı, makaleye kimler atıf yaptı vb.). Arts and Humanities Citation Index (1980-günümüze): Güzel sanatlar ve insani bilimler alanındaki çalışma raporları ile makalelerin özet ve referans bilgilerini içerir. Ayrıca bu veri tabanı yazar ve makale atıf sayılarını da verir. (Bir makaleye kaç defa atıf yapıldı, makaleye nerede atıf yapıldı, makaleye kimler atıf yaptı vb.). Book Citation Index (2005-günümüze): Web of Science’ın bir parçası olan Book Citation Index araştırmacıların kitapları, dergileri ve konferans bildirilerini tek kaynaktan sorunsuz bir şekilde tarayarak alanları ile en ilgili bilgilere ulaşmasını sağlar. Ayrıca bu veri tabanı yazar ve kitap atıf sayılarını da verir. (Bir kitaba kaç defa atıf yapıldı, kitaba nerede atıf yapıldı, kitaba kimler atıf yaptı vb.).Web of Science Hakkında(TR)
Kullanım Kılavuzu(TR)
Web Of Science (APIs)
Araştırmacı Kayıtlarının Düzenlenmesi
Araştırmacı Profilinin Düzenlenmesi
Abonelik Durumu : ULAKBİM – EKUALİSNAD ATIF SİSTEMİ
AraYardım
Tür : Atıf
Konu : Sosyal ve beşerî bilimler alanında atıf ve kaynak göstermede görülen standart gereksinimin giderilmesi amacıyla İSNAD Atıf Sistemi geliştirilmiş, İSNAD yazım kılavuzu Türkçe, İngilizce, Arapça ve Farsça olarak hazırlanarak açık erişim olarak yayımlanmıştır.
İçerik : İSNAD Atıf Sistemi, sosyal ve beşerî bilimler alanında araştırma yapan ve yazı kaleme alan öğrenci, akademisyen ve yazarlar ile bu alanda yayın yapan kurum ve kuruluşların hizmetine sunulmuştur. Sosyal ve beşerî bilimler alanında yayın yapan birçok dergi İSNAD’ı kullanmaya başlamıştır. Lisans mezuniyet tezi, yüksek lisans tezi ve doktora tezlerinin yazımında İSNAD’ın kullanılmasını öngören ve bunu tez yazım kılavuzlarına dâhil eden üniversitelerin sayısı artmaktadır. . Öğrenci, akademisyen, araştırmacı ve yazarlar İSNAD’ın EndNote, Zotero, Mendeley ve RefWorks gibi atıf ve kaynakça düzenleme yazılım eklentileri sayesinde atıf ve kaynak gösterme işlemlerini daha kolay, daha hızlı ve hatasız olarak yapabilmektedirler.Özellikleri
Abonelik Durumu : Serbest ErişimTR-DİZİN (ULAKBİM Veri Tabanları)
AraYardım
Tür : Atıf veri tabanı
Konu : Mühendislik, Sanat ve Mimarlık, İşletme ve Ekonomi, İstatistik, Kütüphanecilik, Hukuk, Eğitim, Dil ve Edebiyat, Bilim ve Teknoloji, Tarih ve Arkeoloji, Turizm
İçerik : TÜBİTAK / ULAKBİM tarafından geliştirilen Mühendislik ve Temel Bilimler, Sosyal ve Beşeri Bilimler, Hukuk, Türk Tıp, Yaşam Bilimleri ile TÜBİTAK Destekli Projeler veritabanları.
Abonelik Durumu : ULAKBİM – EKUAL